Over Martijn Janssen

Opleiding: vakschool voor meubel maken en interieurbouw te Rotterdam.

Ik heb ervaring opgedaan bij keukenbouwers en meubelmakers alvorens langzaam zelf met het 
ontwerpen, tekenen en produceren te zijn begonnen. Het bezoeken van meubelbeurzen helpt ook om inspiratie op te doen die ik in mijn ontwerpen kan verwerken, soms geven klanten mij natuurlijk ook inspiratie met kleine tekeningetjes, foto’s of knipsels uit magazines.

Specialisme en inspiratie
Het specialisme wat ik in de loop der jaren heb opgebouwd is het creëren van ruimte waarvan men dacht dat deze er eigenlijk niet was. Vaak laat ik mij meeslepen door het enthousiasme van de klant tot het moment dat ik besef dat het een en ander prijstechnisch problemen op gaat leveren, dan is het moment daar om creatieve oplossingen te bedenken zodat het ontwerp uitvoerbaar wordt. Zowel voor de beurs als uitstraling .

Het mooiste aan mijn werk vind ik nog altijd het complete traject wat er afgelegd wordt;
klant ontvangen > ontwerpen > inmeten > materialen bestellen > produceren > en de uiteindelijke montage

Goed overleg
Goed overleg met de klant is voor mij een belangrijk item omdat ik dan pas alle details in het ontwerp kan doorvoeren. Aan het eind van het project bepaalt dit of de klant tevreden is met het resultaat. Uiteindelijk is het voor veel mensen moeilijk in te schatten wat het eindresultaat is ondanks alle hulp die we tegenwoordig in de vorm van 3-d computerontwerp krijgen. Belangrijk is juist om tijd vrij te maken voor de klant omdat zij natuurlijk ook een drukke baan hebben (of anderszins weinig tijd hebben), en zij dus in alle rust kunnen praten over hun "droom", zowel in mijn ontvangstruimte alswel op locatie.

Compleet
Van complete wandmeubels tot keukens, vloeren en plafonds, deuren en deurbeslag: ik heb de 
leveranciers die u kunnen voorzien van de juiste kwaliteitsproducten die u wenst! Met het kwaliteitsmerk Inquino achter de hand zijn er veel mogelijkheden voor meubels die op de millimeter nauwkeurig zijn gemaakt.

Warm en modern
De meeste projecten die ik verwezenlijk zijn toch wel modern te noemen hoewel ik ook graag warme elementen hieraan toevoeg. Bijvoorbeeld een strak ontwerp uitgevoerd in warme tinten of een warme houtkleur, of een combinatie van genoemde met strakke hoogglans.

Kortom: eigenlijk alles is wel mogelijk in goed, helder overleg.
Neem dus gerust eens (vrijblijvend) contact op!